Udkantsministeren vil ikke sørge på EU-midler til internationalt rostadion

I Holland kunne man godt anvende EU-midler til udvikling af landdistrikterne til etablering af et internationalt rostadion på en tidligere mark. Gladsaxens redaktion har spurgt ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S), om han vil overveje at anvende EU-midler til et nyt rostadion i et udkantsområde som eksempelvis Lolland-Falster. Efter meget en lang betænkningstid på tre måneder har Carsten Hansen (S) svaret på vores henvendelse, og af svaret kan man udlede, at Carsten Hansen (S) ikke har tænkt sig at kaste EU-midler efter et internationalt rostadion.

I stedet beskriver Carsten Hansen (S) i svaret, hvordan han sammen med kulturministeren og landets kommuner samarbejder omkring projektet KulturDanmark. På projektets hjemmeside kan man se, hvilke projekter Lokale- og Anlægsfonden for tiden har i støbeskeen. Alle sammen projekter, der set i forhold til det hollandske projekt om et internationalt rostadion i et randområde  må karakteriseres som småbeløb, da støttebeløbene ligge i området 100.000 kr. Til sammenligning fik det hollandske projekt til etablering af et internationalt rostadion 2 millioner euro svarende til 15 millioner kroner i støtte fra EU’s fond til udvikling af landdistrikterne. Hele det hollandske projekt kostede i omegnen af 40 millioner euro eller omkring 300 millioner kroner.

Det hollandske projekt kan studeres nærme på nedenstående hjemmesider:

Willem-Alexander Baan:

Willem-Alexander Baan:

Luftfoto af Willem-Alexander Baan ved Rotterdam i Holland

Luftfoto af Willem-Alexander Baan ved Rotterdam i Holland

Eendragts polder.

Her findes også dette kort over projektet, som resulterede i en robane med en længde på 2200 meter og en bredde på 162 meter.

Willem-Alexander Baan ved Rotterdam i Holland

Willem-Alexander Baan ved Rotterdam i Holland

Præsentationsvideo af Willem-Alexander Baan på Youtube.

Video om byggeriet af rostadion på Youtube.

Video om byggeriet af rostadion på Youtube. Sidst i videoen gives oplysninger om EUs støtte til projektet.

EUs medfinansiering

youtube-2 EUs medfinansiering

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.