Tryg vil diskutere Global Compact med sit netværk

Som Gladsaxen tidligere har omtalt, har flere firmaer med relationer til rosporten skrevet under på FNs erklæring om Global Compact. Det drejer sig for eksempel om firmaet Grundfos, der i et svar til Gladsaxen gav udtryk for, at firmaet stoler på, at myndighederne sørger for overholdelse af miljøkrav, og derfor ikke stiller miljøkrav i forbindelse med de sponsorater, firmaet indgår med eksempelvis rosporten.

Gladsaxen har spurgt forsikringsselskabet Tryg, der optræder som samarbejdspartner med DIF, om firmaets tilslutning til FNs Global Compact er forenelig med DIFs opbakning til udvidelsens af rostadion på Bagsværd Sø.
FNs Global Compact indebærer blandt andet, at man som underskriver af erklæringen forpligter sig til at påvirke samarbejdspartnere til at optræde miljømæssig ansvarlig.

Tryg oplyser i en mail, at firmaet ikke har indgået en egentlig sponsoraftale med DIF, og derfor ikke har stillet krav til DIF om at optræde miljømæssig ansvarlig.

Tryg skriver dog videre, at Gladsaxens henvendelse satte gang i flere overvejelser, som er mundet ud i, at Tryg nu vil tage problematikken op i de netværk om Corporate Social Responsability (CSR), som Tryg deltager i. Det drejer sig blandt andet om Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling.

Dette indlæg blev udgivet i Uden for kategori. Bogmærk permalinket.