Trine Græses mærkværdige demokratiopfattelse

I et læserbrev i Bagsværd/Søborg Bladet forsvarer byrådsmedlem viceborgmester Trine Græse (S) Byrådets beslutning om køb af en elevator, et trappetårn og noget brugt køkkeninventar for ialt 2 mio. kroner.

I sit læserbrev gør Trine Græse opmærksom på, at AB A/S kortvarigt betalte lidt mere end, hvad Konkurrencestyrelsen kom frem til i 2003. Trine Græse undlader dog behændigt at komme ind på Konkurrencestyrelsens øvrige anbefalinger.

Havde Gladsaxe Byråd handlet i fuld overensstemmelse med Konkurrencestyrelsens anbefalinger, havde vi måske slet ikke haft nogen sag.

Konkurrencestyrelsens anbefalinger gik ud på, at kommunal udleje af kommunens stadion skulle omfattes af fuld offentlighed således, at kommunens borgere kunne påvirke politikerne inden, der blev truffet beslutninger og således, at politikerne blev stillet til ansvar for de beslutninger, der senere måtte vise sig at være mindre heldige. Med andre ord anbefalede Konkurrencestyrelsen et velfungerende demokrati. Konkurrencestyrelsen anbefalede endvidere, at alle aftaler og alle økonomiske oplysninger blev offentliggjort.

I stedet for at gå den demokratiske vej har Trine Græse og det øvrige Byråd, man fristes til at anvende udtrykket Byrådspartiet, valgt at behandle sagerne om AB A/S og Gladsaxe Stadion for hermetisk lukkede døre og at se bort fra, at kommune betyder fællesskab. Derved berøvede Trine Græse og det øvrige Byråd kommunens borgere muligheden for at tage del i den demokratiske proces, som burde være en naturlig del af et fællesskab.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.