Tøsefornærmede logebrødre i DBU og AB A/S

Fodboldaktieselskabet AB A/S var i august måned i så svære økonomiske problemer, at Gladsaxe Kommune måtte træde hjælpende til i form af en afdragsaftale over tre måneder for lejen af Gladsaxe Stadion. Gladsaxen har spurgt Dansk Boldspil Union (DBU) om sagen om fodboldaktieselskabets anstrengte likviditet giver anledning til reaktion.

DBU’s licensmanager Troel Jensen, har indtil videre afvist overhovedet at kommentere sagen. Redaktionen har kun modtaget en kort meddelelse fra licensmanageren om, at DBU er i dialog med fodboldaktieselskabet AB A/S.

Hvad denne dialog drejer sig eller, hvilket grundlag dialogen er startet på, nægter licensmanager Troels Jensen at kommentere og henviser til, at han og andre i DBU er underkastet en selvpålagt logebrødreagtig tavshedspligt.

Tøsefornærmede logebrødre

Konstruktionen med tavshedspligt minder i høj grad om den offentligheden mødes med af visse loger. Men i modsætning til disse loger er DBU og landets mange fodboldaktieselskaber enten finansieret eller stærkt subsidieret af offentlige midler. I 2012-13 stammede omkring en tiendedel af DBUs indtægter eller 27 millioner kroner fra offentlige kasser. Det skrev DR sporten, da det tidligere på året kom frem, at forbundet havde bevilget den afgående formand Allan Hansen en pension på 1,5 millioner kroner med 12 års tilbagevirkende kraft.

Da bestyrelsesmedlemmet milliardæren Jesper Michael Buster Reinhardt forleden forlod bestyrelsen for AB A/S, skete det ligeledes under logeagtig stilhed, og det er kun blevet offentlig kendt, fordi selskabet er forpligtet til at meddele ændringer i bestyrelsens sammensætning til cvr.dk. Milliardæren optræder dog forsat på selskabets hjemmeside som bestyrelsesmedlem.

Bestyrelsen på ABs hjemmeside 10. november 2014

Bestyrelsen på ABs hjemmeside 10. november 2014

Heller ikke Jesper Michael Buster Reinhardt har ønsket at kommentere sin udtræden af bestyrelsen og optræder ligesom licensmanager Troels Jensen fra DBU som en tøsefornærmet logebroder. Begge synes at lide af en total mangel på forståelse for, at når offentligheden som i tilfældet AB A/S og DBU yder milliontilskud og den ene økonomiske redningsplanke efter den anden, så har samme offentlighed også ret til at få at vide, hvordan disse midler forvaltes.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S. Bogmærk permalinket.