Stoppested skifter navn til Bagsværdfortet

I mange år har busstoppestedet ved Bagsværdfortet været benævnt Bagsværd Fort, men nu retter trafikselskabet Movia fejlen.

Stoppestedet, der ligger på ruten for bus 161, har formentlig fået navnet, fordi Gladsaxe Kommunes tekniske forvaltning ikke har haft styr på begreberne. Det afspejles blandt af, at Gladsaxe Kommunes plejeplan og lokalplan for området konsekvent benævner fortet på Møllemarken for Bagsværd Fort. Den tekniske forvaltning har også i anden sammenhæng demonstreret manglende kendskab til lokale forhold ved at betegne kanalen langs Aldershvile Planteskole for Bagsværdrenden, der i virkeligheden er en rende fra Stengårdskavarteret til Lyngby Sø, som danner skel mellem Bagsværd og Lyngby.

Imidlertid har kommunens Kultur-, Fritidsforvaltningen erkendt problemet med fortets navn og betegner nu via skiltning fortet med dets rette navn, Bagsværdfortet.

Afgangstider fra Bagsværdfortet for linje 161.

Afgangstider fra Bagsværdfortet for linje 161.

Movia har allerede rettet navnet i de elektroniske køreplaner på selskabets hjemmeside, og selskabet meddeler, at man i nærmeste fremtid vil udskifte navnet på skiltene ved de to stoppesteder ved fortet.

Det er snart slut med den forket stavemåde af Bagsværdfortet lover trafikselskabet Movia

Det er snart slut med den forket stavemåde af Bagsværdfortet lover trafikselskabet Movia

Movia ny stoppested med det korrekte betegnelse for Bagsværdfortet

Movias nye stoppested med den korrekte betegnelse for Bagsværdfortet 9. februar 2014

 

Foto af Bagsværdfortet fra 1902. Kilde Rigsarkivet.

Foto fra 1902 af Bagsværdfortet. Kilde Rigsarkivet.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, kultur. Bogmærk permalinket.