Rigmand og milliardær forlader AB A/S

I maj måned 2014 forlod bestyrelsesformanden Pernille Ørskov bestyrelsen for fodboldaktieselskabet AB A/S. Nu meddeler selskabet, at endnu et medlem af bestyrelsen er udtrådt. Denne gang drejer det sig om et bestyrelsesmedlem, der har siddet i bestyrelsen siden 2006, og som i følge fodboldselskabets regnskaber ejer mere end 5% af selskabets aktier.

Bestyrelsesmedlemmet er rigmand og milliardær Jesper Michael Buster Reinhardt, der i 2010 blev udnævnt til at være Danmarks 39. rigeste person. Jesper Reinholdt ejer via sit holdingselskab Buster Holding flere selskaber herunder Enghave MotorA/S, der er dominerende importør af blandt andet Suzuki-motorcykler.

Jesper Michael Buster Reinhardts netværk af firmaer. Kilde årsrapport for Buster Holding 2013.

Jesper Michael Buster Reinhardts netværk af firmaer. Kilde årsrapport for Buster Holding 2013.

Der er ligeledes Buster Holding, der for et par år siden sammen med bestyrelseskollegaen Torben Oldenburgs OS-Holding A/S hjalp AB A/S af med investeringen i Jespers Torvekøkken. Transaktionen er værdisat til 1 million kroner i Buster Holdings årsrapport.

Jesper Reinholdt blev i 2012 nævnt i forbindelse med en mulig erstatningssag mod Amagerbankens bestyrelsesmedlemmer. I forbindelse med sin indtræden i bestyrelsen for AB A/S har Jesper Reinholdt oplyst bopælsadresse i Holte. Ejendommen på adressen er ubehæftet og vurderet til lidt over 6 millioner kroner.

Vi har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jesper Reinholdt, der til trods for, at han har læst vores besked, ikke har fundet det nødvendigt at besvare den. Det samme skete i forbindelse med Pernille Ørskovs udtræden af bestyrelsen og afgang som formand for bestyrelsen.

Gladsaxen ville naturligvis gerne vide, hvorfor Jesper Reinholdt nu forlader bestyrelsen. Fodboldaktieselskabet AB A/S har jo ingen problemer med at lægge billet ind på Gladsaxe Kommunes skatteborgeres penge, hvorfor selskabets anliggender også er Gladsaxes skatteborgeres anliggender.

Heller ikke på fodboldaktieselskabets egen hjemmeside kan man blive klogere om årsagen til Jesper Reinholdts beslutning om at træde ud af bestyrelsen. Her optræder han fortsat på listen over bestyrelsesmedlemmer.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S. Bogmærk permalinket.