Pressemeddelelse: Teater i Gladsaxe på Kulturnatten

NÅR ANDERSEN BLIVER ENDEVENDT-

Teater i Gladsaxe på Kulturnatten.

Klart frostvejr. Øm i penis. Spadseret.” (H. C. Andersens dagbog, 04.11.1845)

Kultur – og teaterprojektet Kosmodrom præsenterer nu Mungo Parks spritnye premiereforestilling H. C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR. Forestillingen kommer til Gladsaxe på Kulturnatten d. 9.oktober og er en hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter. 158 eventyr. Tre skuespillere. Én forestilling.

Der er fuld skrue på Mungo Park Teatret i Allerød disse dage, mens de sidste prøver er i gang på den nye forestilling H. C. Andersens samlede eventyr, der har premiere d. 3 oktober. Forestillingen kommer allerede til Gladsaxe d. 9 oktober og skal spille på Gawendas scene på Telefonfabrikken, Telefonvej 8. Scenografi bygges, instruktioner gives og replikker siges, råbes, synges, viskes og hvæses. De tre skuespillere Nicolai Jandorf, Jonas Munck Hansen og Amanda Collin skal sammen med den prisvindende instruktør Heinrich Christensen formidle historien om H.C. Andersen. Det bliver med masser af varme og en god portion humor. Om hans liv. Om hans væsen. Og om de 158 eventyr, han har skrevet, men som ifølge ham selv blot var venstrehåndsarbejde for at tjene lidt ekstra penge, men som vi – og resten af verden – i hans eftermæle har taget dybt ind i vore hjerter:

Efter H. C. Andersens eget skøn var de første eventyr venstrehåndsarbejde alene beregnet på at tjene penge. Hans ældre vejleder og ven, fysikeren og naturfilosoffen H.C. Ørsted, udtalte straks, at når Improvisatoren (roman, 1835) gjorde ham berømt, ville eventyrene gøre ham udødelig, de var det mest fuldendte, han havde skrevet. Men Andersen kommenterede: ’Det synes jeg ikke’.”1

Om forestillingen H.C. Andersens samlede eventyr
På sit dødsleje indser H.C. Andersen, at han udelukkende vil blive husket for sine eventyr. Ikke romanerne, digtene eller skuespillene. Ikke papirklippene, rejseskildringerne eller julehjerterne. Kun eventyrene, intet andet. Denne isnende erkendelse sender den døende digter på en rejse gennem forfatterskabets eventyr. For er det nok, og er det godt nok? Er det tilstrækkeligt til evigheden?

Forestillingen er udviklet til Mungo Park af den prisbelønnede instruktør Heinrich Christensen, der tidligere har instrueret teatrets gigantsucces Opsang. Nu vender han tilbage til Mungo Park, og denne gang har han allieret sig med Danmarks nationaldigter nummer et.

INSTRUKTØR OG DRAMATIKER Heinrich Christensen

SCENOGRAF Lisbeth Burian

MEDVIRKENDE FRA MUNGO PARKS ENSEMBLE Nicolai Jandorf, Amanda Collin, Jonas Munck Hansen

LYSDESIGN Jacob H. S. Rasmussen LYDDESIGN Rasmus Overgaard Hansen

PRODUCENT Jakob Holm

SPILLEDATO 9. oktober 2015 SPILLESTED Gawenda, Telefonvej 8, 2860 Gladsaxe.

BILLETTER 40 – 250 kr. • billetten.dk • 48 13 13 00 • billet@mungopark.dk

PRESSEKONTAKT Marie Louise Rolffes • presse@mungopark.dk • 30 96 30 40

Læs mere og find pressemateriale på
www.mungopark.dk

Dette indlæg blev udgivet i kultur, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.