Opgradering af rostadion med kommunerne for bordenden

Gladsaxen erfarer, at Gladsaxe Kommune og Københavns Kommune i fællesskab har besluttet at sætte sig for bordenden og fremover styre forhandlingerne om opgradering af rofacilliterne på og ved Bagsværd Sø.En aktindsigt, som Gladsaxen har foretaget, viser at Gladsaxe Kommune og Københavns Kommune tilsyneladende er blevet trætte af rosportens krav om opgradering af rostadion på og ved Bagsværd Sø.

På Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets møde 7. maj blev udvalget mundtligt orienteret om sagen, og offentligheden var derfor afskåret fra på forhånd at vide, hvad sagen drejede sig.

Gladsaxens aktindsigt viser imidlertid, at Københavns Kommune i januar 2013 tog initiativ til et møde mellem interessenterne i rostadion ved Bagsværd Sø. Mødets deltagere var bl.a. Gladsaxe Kommunes og Københavns Kommunes kommunaldirektører.

På mødet, der blev afholdt på Regattapavillonen, blev det foreslået og aftalt, at der for søens vedkommende fremover skal arbejdes for en “vision for det nationale træningsanlæg for den danske elite inden for roning, kano og kajak”. Som første prioritet skal der sørges for uddybning af robanerne, som skal kunne holde i en årrække fremover

Med kommunerne for bordenden.

Med de deltagende kommuners beslutning om at sætte sig for bordenden, skal det tilsyneladende være slut med rosportens mere eller mindre fantasifulde forslag til ændring af søen. Rosportens forslag, som dog også Gladsaxe Kommune stod bag, har Gladsaxen tidligere beskrevet. Gladsaxe Kommune og Københavns Kommune har for at understrege alvoren i beslutningen meddelt rosportens aktører, at uden fuld opbakning til kommunernes vision bliver projektet ikke til noget. Det formuleres i et notat således.

Det vurderes ikke at være hensigtsmæssigt at det er idrætsorganisationerne, der sidder for bordenden. For at sikre at idrætsorganisationerne står ved både processen og produktet af den fælles vision for ”en træningsfacilitet i verdensklasse”, skal det gøres tydeligt,
at en konsekvens af manglende opbakning til projektet er, at det ikke kan realiseres

Projektet skal være miljømæssigt forsvarligt

Det fremgår af det materiale, som Gladsaxen har fået stillet til rådighed ved aktindsigt, at projektet skal tage hensyn til miljø- og naturinteresser. Af materialet fremgår det yderligere, at kommunerne i første omgang forventer at klappe hele projektet af med rosportens interessenter. Første når projektet er så langt fremme, at det ikke kan ændres, forventer man at inddrage de organisationer, som repræsenterer naturinteresser herunder Danmarks Naturfredningsforening.

Gladsaxens observation i forbindelse med aktindsigten

Igen må redaktionen konstatere, at Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (S) fortsætter med at fuske med kommunens postlister. Det fremgår af Gladsaxens aktindsigt, at mødet på Regattapavillonen kom i værk på initiativ fra Københavns Kommune, som altså må formodes at have sendt en invitation til blandt andre Gladsaxe Kommune. Alligevel har vi på Gladsaxe Kommunes postlister over indgået post ikke  kunnet finde post fra Københavns Kommune, som bare tilnærmelsesvis ligner en invitation til mødet.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Rostadion og tagget , , . Bogmærk permalinket.