Olympisk rostadion rykker nærmere

Mens de olympiske roanlæg i Kina og England nærmest var baseret på rent kildevand synes den internationale roorganisation FISA nu at slække på kraverne. Det kunne lysne for Bagsværd Sø som olympisk anlæg.  Gladsaxen har tidligere beskrevet, hvor strenge krav FISA stiller til internationale roanlæg med hensyn til vandkvalitet og vindforhold. Disse krav har roanlægget på Bagsværd Sø langt fra kunnet honorere.

Nye oplysninger om roanlæggene ved kommende de olympiske lege i Brasilien og Japan tyder på, at FISA hat slækket på såvel krav til vandkvalitet som krav om optimale vindforhold.

Sporten på DR kunne for noget tid siden bringe nyheden om, at den sø i Brasilien, der er udtænkt til at være rammen om det olympiske roanlæg, er så forurenet, at døde fisk flød overalt i søen.

I Japan har man valgt, at lægge roanlægget i havnen i Tokyo. På FISAs egen hjemmeside kan man læse om massiv kritik fra roerne over, at man skal ro på saltvand og ikke mindst skal ro på et anlæg, hvor der er meget vind.

Bagsværd Sø er som bekendt så forurenet, at Gladsaxe Kommune end ikke måler vandkvaliteten, og med skove med store træer helt ned til bredderne er vindforholdene langt fra optimale.

Med FISAs nye holdning kan et olympisk lege på Bagsværd Sø måske alligevel nærme sig.

Uddrag af COWIs rapport "Opgradering af rofaciliteterne på Bagsværd Sø".

Uddrag af COWIs rapport “Opgradering af rofaciliteterne på Bagsværd Sø”.

Dette indlæg blev udgivet i Rostadion. Bogmærk permalinket.