Ny havn ved Bagsværd Sø.

I visionen for en opgradering af rostadion på Bagsværd Sø foreslår rosporten etablering af en havn ved Bagsværd Sø.

Planen fremgår af den præsentationsvideo, som Gladsaxe Kommune har fremlagt på kommunens hjemmeside.

Havnen skal i følge videoen anlægges ude i søen på et  inddæmmet areal af Bagsværd Sø. Der skal i følge COWIs beregninger opfyldes søareal med 3000 kubikmeter jord. Fra det inddæmmede areal skal der etableres bådebroer et godt stykke ud i og på langs af søen.

Rosportens og Gladsaxe Kommunes  plan for etablering af havn ved Bagsværd Sø. (Fra Gladsaxe Kommunes præsentationsvideo)

Som det ses af ovenstående billede er der tale om markant udvidelse af den eksisterende havns kapacitet. For naturelskere vil der uden tvivl blive tale om et dominerende fremmedelement i landskabet omkring Bagsværd Sø, som tilmed får svært ved at overholde kommunens regler for etablering af bådebroer ved søen.

Området er allerede i dag domineret af tekniske installationer, men som det fremgår af artiklen Naturgenopretning af Bagsværd Sø er tiden måske løbet fra den hidtidige politik med ændringer af natur for at tilgode et lille mindretals snævre interesser.

Rosportens banegrej.

Projekt ny havn ved Bagsværd Sø vil i følge COWIs  beregninger løbe op i 3,2 millioner kroner. Penge, der ved anvendelse til naturgenopretning, kunne gøre søen til en endnu større perle for de mange tusinde naturelskere, der hvert år nyder området.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.