New Zealandsk rostadion model for opgraderingen af Bagsværd Sø

Den fond, som skal finansiere opgraderingen af rostadion på Bagsværd Sø, har foreslået, at et rostadion i New Zealand skal danne model for opgraderingen. Det fremgår af Gladsaxens aktindsigt i sagen. Når en fond kommer med et sådant forslag, er løsningen som oftest givet på forhånd.

Af rostadioner i New Zealand synes anlægget på den kunstige elkraftsø Lake Karapiro som det mest sandsynlige forbillede for en opgradering af anlæggene ved og på Bagsværd Sø. Lake Karapiro kendes som et af de roanlæg, der giver mest fair betingelser for roerne på alle baner. Et ry som anlægget på Bagsværd Sø, med dets skiftende vindforhold næppe opnår.

Lake Karapiro rostadion var vært for FISA World Masters 2010. Forinden blev anlægget, som på det tidspunkt var nedslidt, kraftigt moderniseret for cirka 20 millioner kroner.

Anlægget ved Lake Karapiro, der også kalde Don Rowlands Centre, er bygger ind i en skrænt, så det fra adgangsvejene ligner en bygning i een etage.

Opgaven med moderniseringen af Don Rowlands Centre blev overdraget til arkitektfirmaet Chibnall Buckell Marovic Team Architects, som præsenterer projektet her.

Gladsaxen er af ophavsretslige årsager afskåret fra at bringe billeder af anlægget direkte på vores egne sider. Google søgning på Lake Karapiro giver dog ganske mange eksempler.

Luftfoto fra World Masters 2010. Gå frem til billede nummer seks.

Kort over Lake Karapiro og omegn.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion og tagget . Bogmærk permalinket.