Ikke en sag for os

Verdensnaturfonden, WWF, i Danmark bekymrer sig ikke om dansk natur. Det er organisationer som Dansk Naturfredningsforening langt bedre til.

Sådan lyder beskeden fra den danske afdeling af Verdensnaturfonden. På baggrund af WWF’s samarbejde med det internationale roforbund FISA, spurgte Gladsaxen WWF’s danske CEO forhenværende folketingsmedlem Gitte Seeberg, hvordan WWF kunne samarbejde med FISA, når roforbundet bakkede op om massive naturødelæggelser i forbindelse med udvidelsen af rostadion på Bagsværd Sø.

Gitte Seeberg valgte at svare gennem miljø- og klimachef John Charles Nordbo, der dog gerne ville vide, hvis flagermus kom til at lide skade i forbindelse med stadionudvidelsen. Gladsaxen henviste miljøchefen til den VVM, som Gladsaxe Kommune har fremlagt for projektet, men den havde slet ikke miljøchefens interesse.

Miljøchef John Charles Nordbo og CEO Gitte Seeberg henviste os endvidere til Verdensnaturfondens internationale kontor i Holland, som angiveligt står for samarbejdet med FISA. Den ansvarlige Jochem Verbene har dog valgt ikke at besvare vores henvendelse.

Vi ville gerne vide, om de to organisationers samarbejde på nogen måde indebar forpligtelser.

Dette indlæg blev udgivet i Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.