I mangel af egen succes er andres ulykke ikke at foragte

Fodboldaktieselskabet AB A/S har i en stor del af denne sæson kæmpet for at komme over nedrykningsstregen i 1. division, men måske er der lys forude.

Det har længe stået klart, at den Odenseanske boldklub Marienlyst bliver den ene af de to nedrykkende klubber, da klubben ikke har klaret sig specielt imponerende.

Man kunne håbe på, at det ville være den sportslige indsats, der ville være bestemmende for, hvilken klub der bliver den anden nedrykker, og det ville så trods en vis genopståen i forårets kampe være AB A/S, der kandiderer til den rolle.

I forbindelse med foromtalen til sidste kamp mellem AB A/S og Vejle Boldklub på Gladsaxe Stadion, som AB i øvrigt tabte, gjorde AB A/S opmærksom på, at modstanderen Vejle Boldklub befinder sig i samme situation, som AB A/S i sommeren 2012. Vejle Boldklub skal i følge foromtalen fra AB A/S og klubbens egen hjemmeside skaffe 3 millioner kroner til en udvidelse af aktiekapitalen. Sker det ikke senest 19. maj, vil Vejle Boldklub ikke få licensen til 1. division forlænget for 2015 og dermed overtager klubben ABs plads under nedrykningsstregen.

Som bekendt blev AB A/S reddet fra en lignende nedrykning i 2012 med et ulovligt tilskud fra Gladsaxe Kommune.

Vejle Boldklubs ulykke kan blive dyr for Gladsaxes skatteborgere.

Såfremt AB A/S overlever i 1. division kan Gladsaxes skatteborgere risikere at skulle kaste endnu flere millioner efter fodboldaktieselskabet. DBU har for de kommende sæsoner skærpet kravene til de fodboldstadioner, hvor 1. divisionsholdene afvikler deres kampe.

Der bliver således fra sæsonen 2017/2018 stillet krav om varme i banerne, så kampene kan afvikles uanset vejret. Et krav, som ikke opfyldes af banen på Gladsaxe Stadion i dag, hvorfor AB A/S indtil 2017 har indgået aftale om afvikling af hjemmekampe på fremmed bane, såfremt banen på Gladsaxe Stadion ikke skulle være klar på grund af kulde.

Gladsaxe Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning har på opfordring af det konservative byrådsmedlem Lars Abel undersøgt, hvilke omkostninger en opgradering af stadion med varme i banen vil løbe op i. Efter en rundspørge til forskellige kommuner, kommer forvaltningen frem til, at det vil koste omkring 10 millioner kroner at etablere varme i banen på Gladsaxe Stadion samtidig med anlæggelse af en kunstgræsbane. Forvaltningens redegørelse indeholder ingen oplysninger om, hvad de årlige driftsudgifter til opvarmningen løber op i.

Folketinget har imidlertid i 2010 undersøgt, hvor meget det koster at opvarme en fodboldbane, og kom på baggrund af oplysninger fra Randers Kommune frem til, at det årlige energiforbrug til opvarmning af en fodboldbane andrager 300-400 Mwh svarende til en årlig udgift på 260.000 kroner, hvis opvarmningen sker med el.

I indeværende sæson har det gennemsnitlige tilskuertal ved hjemmekampene på Gladsaxe Stadion været 825.

 

Klima- og Energiminister Lykke Friis svar til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg .

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S. Bogmærk permalinket.