Henvist til bagsædet

Da Københavns Kommune og Gladsaxe Kommune gik i gang med projektet om at opgradere rostadion på Bagsværd Sø, besluttede kommunerne at sætte sig på førersædet for at sikre projektets gennemførelse. Som Gladsaxen skrev i artiklen “Mærskfonden med i samarbejdet om Bagsværd Sø” skulle kommunerne se sig godt for, hvis de ikke snart ville finde sig selv på bagsædet, da Mærskfonden ikke hører dem, der modtager råd udefra.

Noget kunne tyde på, at vores forudsigelse er blevet realitet, for på Miljøudvalgets sidste møde blev udvalget orienteret om, at Mærskfonden har stillet krav om, at kommunernes projekt for ensidigt tilgodeser eliteroernes interesser. Samme besked har kommunerne modtaget fra Lokal- og Anlægsfonden.

Mærskfonden har nu bedt kommunerne om at redegøre for, hvordan projektet tilgodeser andre brugere af området omkring Bagsværd Sø end roerne.

Tilsagn annulleret

Gennem hele forløbet har de kommunale forvaltninger fortalt politikerne, at Lokale- og Anlægsfonden var parat til at yde et tilskud på ca. 6 millioner kroner. Fonden har imidlertid gjort kommunerne opmærksom på, at dette tilsagn ikke længere er gældende, og kommunerne må fremsende en ny ansøgning med redegørelse for, hvordan andre brugeres end roernes interesser tilgodeses.

Fondene har ligeledes stillet krav om, at kommunerne giver oplysning om projektets økonomi ikke mindst det kommunale engagement i projektet.

Miljøpenge til stadionprojekt

Gladsaxe Kommune har i flere år haft 5 millioner kroner på budgettet til oprensningen af Bagsværd Sø.

På Miljøudvalgets møde besluttede man, at 3 millioner kroner af puljen fremover skal indgå i projektet til opgraderingen af rostadion. Det sker for at imødekomme Mærskfondens krav om kommunal økonomisk engagement, og altså på bekostning af de interesser, som fonden har stillet krav om også skal tilgodeses for, at fonden vil yde støtte til projektet.

Miljøudvalgets beslutning om at overføre miljøpenge til sporten er, hvad de fleste naturinteresserede har frygtet i mange år, og nu ser det altså ud til at denne frygt ikke har været ubegrundet.

Læs Miljøudvalgets dagsorden.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.