Gladsaxe Kommunes “åbne” postlister.

I forbindelse med artiklen “AB A/S – guldfugl eller gøgeunge” bad vi borgmester Karin Søjberg Holst om en kommentar.

Vi har forgæves søgt at finde vores henvendelse på kommunens åbne postliste, hvilket kunne tyde på, at postlisten ikke er så åben, som man skulle tro.

På kommunens hjemmeside står der følgende om, hvad der bliver vist på postlisten:

  • Postlisterne omfatter kun post der er offentlig adgang til.
  • Postlisterne indeholder kun post, der er modtaget i indeværende samt forrige måned.
  • Postlisterne inderholder kun post, der er registreret på det tidspunkt postlisten overføres til Internettet. Dette sker én gang dagligt (hver nat). Postlister for en given dato, kan derfor ikke forventes at være komplette på Internettet før 2 dage efter modtagelsen.
  • Postlisten omfatter ikke personfølsom post, f.eks.  jobansøgninger samt post med personlige og private oplysninger.

Gladsaxens henvendelse fra 25. maj til borgmesteren, som hun forøvrigt stadig har undladt at besvare, synes ikke at være omfattet af nogle af kommunens undtagelsesregler. Heller Statsforvaltningens henvendelse i sagen om Byrådet redning af AB A/S er at finde på postlisten, ligesom AB A/S henvendelse om støtte glimrer ved sit fravær.

Formålet med åbne postlister er, at borgere og presse kan følge med i, hvad kommunen beskæftiger sig med og derved få mulighed for at udøve sine demokratiske rettigheder til at påvirke beslutninger. Med kommunens praksis omkring postlister, forekommer det som om, man ikke er specielt interesseret i borgeres og presses indblanding i Byrådets sager.

På redaktionen er vi  kommet til den konklusion, at kommunens definition af ordet “åben” må afvige væsentligt fra den gængse opfattelse af ordet.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.