Gladsaxe Kommune nomineret til kultur- og miljøpris

Gladsaxe Kommune er blevet indstillet til Nordisk Råds natur- og miljøpris 2014. Prisen gives til “til en nordisk kommune/by/lokalsamfund som enten har gjort en særlig samlet indsats for miljøet eller en særlig indsats på et enkelt miljøområde.” På Gladsaxens redaktion blev vi mildest talt noget forundret over nomineringen, og bad Nordisk Råd om begrundelsen for nomineringen. Vores forundring skyldes ikke mindst Gladsaxe Kommunes optræden i forbindelse med Bagsværd Sø.

Foto: Nordisk Råd

Foto: Nordisk Råd

I et svar fra sekretariatet fremgår det, at Gladsaxe Kommune er nomineret på baggrund af denne indstilling:

Klimatilpasningsprojektet fra Gladsaxe Kommune indstilles fordi projektet sammentænker mange former for klimatilpasningsløsninger for at sikre optimal håndtering af overfladevand fra et meget stort område.
Komiteen lægger i indstillingen vægt på, at prosjektet skaber grønne rekreative områder til gavn for borgerne, nye naturområder til gavn for dyrelivet, samt skaber nye innovative løsninger på miljøproblemer, altså at indsatsen på samme tid løfter flere formål.

Da vi på redaktionen formodede, at der er tale om Gladsaxe Kommunes og Nordvands projekt til afvanding af overflade via ny kæmpeanlæg i den fredede Høje Gladsaxe Park, gjorde vi komitéen opmærksom på vores tidligere artikel om badesøen i Høje Gladsaxe Park, og bad om en kommentar.

Sekretariatet har svaret, at det ikke umiddelbart havde nogen kommentarer, men at Gladsaxens artikel viste så store forandringer i et fredet området, at komitéens medlemmer vil blive gjort bekendt med artiklens indhold.

Læs vores artikel “Ny badesø i Gladsaxe?”

 

Dette indlæg blev udgivet i forundring, Gladsaxe Kommune, Natur. Bogmærk permalinket.