Gladsaxe Kommune forbyder børn at bade i Bagsværd Sø

Bagsværd Sø

Stærkt forurenet sø

  • Modtager af spildevand fra tre kloakoverløb
  • Kan ikke opnå badevandskvalitet på grund af forurening
  • I 2012 opblomstring af blå-grønalger

Gladsaxe Kommune har forbudt deltagere i kommunens sommerferieaktiviteter på Bagsværd Sø at bade i søen. Det fremgår af en aktindsigt, som Gladsaxen har fået i Gladsaxe Kommunes sag om embedslægens vejledning om badning i Bagsværd Sø.

Da Gladsaxen spurgte borgmester Karin Søjberg Holst (A) om, hvad Gladsaxe Kommune ville gøre for at undgå, at deltagerne i kommunens sommerferieaktiviteter i forbindelse med badning i Bagsværd Sø bliver udsat for unødig smittefare, kunne borgmesteren berolige os med, at der ingen fare er.

Gladsaxen kunne forleden afsløre, at Gladsaxe Kommune på baggrund af Gladsaxens spørgsmål, havde henvendt sig til embedslægen og spurgt om, der kunne være fare, hvis børnene faldt i vandet. I følge embedslægens notat fremstod det, som om der var tale om børn, der ved et uheld faldt i vandet. Der blev i følge embedslægen ikke oplyst, at der på hjemmesiden for sommerferieaktiviteterne opfordres til, at børnene medbringer badetøj.

Gladsaxen har fået aktindsigt i Gladsaxe Kommunes notat om embedslægens vejledning. Heraf fremgår det, at Gladsaxe Kommunes Siv Bilsted Pedersen efter at have talt med embedslæge Trols Thomsen samme dag kontaktede Martin Søndergård (Gladsaxe Kano og Kajakklub), Johanne Riis (361 Kano- og Kajakklub) og Mia Espersen (Bagsværd Roklub) og gjorde opmærksom på, at børn i sommerferieaktiviteterne ikke må bade i Bagsværd Sø.

Det var åbenbart ikke klart for alle, at der ikke skulle bades i Bagsværd Sø. I hvert fald fandt Siv Bilsted Pedersen det nødvendigt at orientere Gladsaxe Kommunes presseberedskab ved Ulla Baden. Siv Bilsted Pedersen skriver til presseberedskabet, at “.. det ikke er en sø hvor institutioner (eller sommerferieaktivitetshold) skal tage til for at bade! Det er der heller ikke nogen der gør, eller planlægger at gøre.”

Når der ikke er nogen, der planlægger at bade i Bagsværd Sø, hvorfor opfordres der så stadig på kommunens hjemmeside til, at børnene medbringer badetøj, og hvorfor ringede Siv Bildsted Pedersen rundt til de deltagende klubber og forbød dem at bade i søen under sommerferieaktiviteterne?

Atter fusk med Gladsaxe Kommunes åbne postlister

Også i denne sag har Gladsaxen konstateret, at Gladsaxe Kommune mere eller mindre systematisk fusker med kommunens såkaldte åbne postliste.

Denne gang drejer de sig om embedslægens svar på Gladsaxens aktindsigt, som embedslægen af uransagelige årsager fandt det nødvendigt at sende i kopi til Gladsaxe Kommune. På redaktionen har vi forgæves holdt øje med postlisten, og embedslægens besked er aldrig dukket op. I forbindelse med ovennævnte aktindsigt viser det sig nu, at modtageren af embedslægens besked Carina Schou Nielsen valgte at sætte beskeden på den lukkede del af postlisten. Man havde tilsyneladende ikke noget ønske om, at andre medier skulle fatte interesse for sagen.

Dette indlæg blev udgivet i badning, Gladsaxe Kommune, Natur. Bogmærk permalinket.