Fodbold & religiøse dogmer

Thi jeg siger eder, at hver den som haver, ham skal der gives; men fra den, som ikke haver, skal endog tages det, som han haver. Markusevangeliet kapitel 4, vers 25.

På trods af at Gladsaxe Kommune er blevet styret af et rødt flertal i over hundrede år så hænger Byrådet stadigvæk fast i religiøse og testamentlige dogmer.

Man skulle jo tro, at de “røde” for længst ville have forsøgt at leve op til deres egne partiprogrammer – og det skulle vel være en selvfølge at deres politiske holdninger kunne udmønte sig på flere niveauer af den menneskelige tilværelse!

Den økonomiske ligestilling har de såkaldte “røde” jo for længst opgivet; men det har i mange år været en praksis i alle andre af landets “røde” kommuner, at man forsøgte at skabe en ligestilling på undervisnings og kultur området. Således at kulturelle tilbud og fritidstilbud var nogenlunde lige fordelt mellem rig og fattig.

I forhold til den praksis som vores nabokommuner har på kultur- og fritidsområdet – har Gladsaxe kommune bevidst valgt at gå den modsatte vej.

På idræts- og fritidsområdet hylder Gladsaxe i højeste grad “Markus evangeliet”.

Alle fodboldklubber i Gladsaxe har i dag flotte og velholdte anlæg – undtagen den bedste og mest sociale klub i kommunen – Værebro Boldklub.

På papiret ligger aktieselskabet AB dog et par rækker højere; men det skyldtes kun den lovlige, men især den ulovlige økonomiske støtte som Byrådet i årtier har kastet ud over akademikerne på Skovdiget, og indrømmet – så er AB A/S meget bedre til konkursrytteri end til at vinde deres fodboldkampe, og dette er den eneste grund at AB A/S stadigvæk er en 2 division klub.

AB A/S praler selv ofte med, at klubben har Danmarks flotteste anlæg. Og kommunen kaster da også over 4 millioner skattekroner ud over den akademiske ungdom om året.

I Værebro Boldklub er faciliteterne af en noget anden beskaffenhed. Et meget nedslidt klubhus, som ikke er større end et gammelt kolonihavehus. Omklædningsforholdene er ikke meget bedre. 2 gamle arbejdskure, som medlemmer selv har ombygget.

Forholdene er så ringe, at Sjællands Boldspil Union har påtalt, at omklædningsforholdene er for ringe for Unionens – DOMMERE og LINIEVOGTERE !

Så kan læseren selv forstille sig, hvordan forholdene er for Værebroś pige- og drengehold.

Nu har det i flere år været Gladsaxe Kommunes politik, at Værebroś ungdom skal søge ud til kommunes andre miljøer – blandt andet er man i fuld gang med at nedlægge vores skole, således at Værebroś unge skal ud på andre skoler ( en politik som andre kommuner har forsøgt, bl.a i Århus, disse tiltag har alle steder været en fiasko )

Derfor mener Gladsaxe Kommune, at også Værebroś fodboldungdom skal spille andre steder end i deres eget lokalområde.

Nu er geografien sådan at Værebro Boldklub og AB A/S kun er adskilt med Ringvej 4 – altså ca. 50 meter.!

Derfor skulle man tro at Værebros ungdom “bare” kunne begynde at spille bold over på den anden side af vejen hos AB A/S

Det er denne misforståelse som gør, at kommunen prøver at udsulte Værebro Boldklub ved aldrig at støtte klubben, som alle andre klubber i Gladsaxe.

Men i virkelighedens verden ved alle, at den kulturelle og sociale afstand mellem Værebro og AB A/S skal måles i lysår og ikke i meter.

Derfor er kommunens integrationsprojekt dømt til at mislykkes.

Men måske skulle bureaukraterne på Rådhuset begynde at revidere lidt på Danmarks historien dyreste og længste integrationsprojekt – nemlig Gladsaxe Kommunes forsøg på at integrere DJØF-erne, og de lidt for smarte business typer i AB A/S – i en socialdemokratisk kommune som Gladsaxe.

Steen Ove Hansen

Værebrovej 48. 2,3

2880 Bagsværd

Dette indlæg blev udgivet i Uden for kategori. Bogmærk permalinket.