Er rettidig omhu nok til at redde AB fra konkurs i år? OPDATERET

Under overskriften rettidig omhu kunne man sidst i april læse, at fodboldaktieselskabet AB A/S havde fyret samtlig ansatte funktionærer. Det gjaldt dog ikke spillerne. Forleden offentliggjorde selskabet så indkaldelsen til den årlige generalforsamling.

Tæt på konkurs igen i år?

Som Gladsaxen beskrev i en række artikler sidste forår og sommer, var AB A/S dengang i så alvorlige økonomiske problemer, at man var tæt på en konkurs. Selskabet blev dengang reddet af en økonomisk indsprøjtning fra Gladsaxe Kommune på 2,4 millioner kroner.

Gladsaxe Kommunes redning af AB A/S kom i hus på trods af forvaltningens advarsler om, at selskabet ikke havde styr på økonomien, og at det præsenterede budget viste, at selskabet nemt kunne komme i samme situation igen i år.

Forvaltningen spåede rigtigt, da den forudså fornyede problemer i 2013.

Med fyringen af de ansatte funktionærer er der noget, der tyder på, at Gladsaxe Kommunes forvaltning vurderede rigtigt, da den forudså en gentagen af situationen fra 2012.

I 2012 udviste selskabets regnskab næsten balance. Det gælder imidlertid ikke for det regnskab, som årets generalforsamling skal tage stilling til senere på måneden. I indkaldelsen til generalforsamlingen fremgår det, at ud over at vælge en erstatning for bestyrelsesmedlem Jan Andersen, skal generalforsamling også forholde sig til finansieringen af årets regnskabsmæssige underskud på 4.452.256 kroner.

Står til nedrykning fra 1. division.

Selvom AB i de sidste mange år har haft som sportslig ambition at genindtræde i Superligaen, ser det for tiden mere ud til, at klubben må forlade 1. division via bunden.

For at blive i 1. division skal klubben i følge egne oplysninger vinde turneringens sidste tre kampe, hvilket forekommer temmelig urealistisk.

En anden mulighed er dog også, at endnu en klub i 1. division ligesom FC Fyn erklærer sig konkurs og på den måde presser AB op over nedrykningsstregen.

Problemer med DBUs regler om økonomi og rettidig omhu.

DBUs regler om “Økonomiske mindstekrav til kontraktklubber m.v.”  er nedfældet i cirkulære 65. Af dette cirkulære fremgår blandt andet, at en professionel fodboldklub skal fremsende kopi af lovlig vedtaget og revideret regnskab senest 5 måneder efter regnskabsårets afslutning. Regnskabsåret for AB A/S går i henhold til de oplysninger selskabet har givet det centrale virksomhedsregister (cvr.dk) fra 1. januar til 31. december 2012. DBUs frist for indlevering af et lovlig godkendt regnskab er med andre ord 1. juni og ikke som tidligere skrevet allerede overskredet.

Efter cirkulærets sidste paragraf kan DBUs administration i ganske særlige tilfælde give dispensation fra reglerne i cirkulæret. Gladsaxen ville gerne vide om en sådan dispensation er givet, men DBUs kommunikationschef Lars Berendt meddeler i en kortfattet mail, at de ansvarlige ikke er disponerede efter at have været i Parken i går.

Gladsaxen har ligeledes forsøgt at indhente en kommentar fra borgmester Karin Søjberg Holst og de øvrige medlemmer af Gladsaxe Byråd, men ingen har prioriteret en reaktion på henvendelsen.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.