Bog om ABs 125 år bekræfter oplysninger i Gladsaxen

I anledning af Akademisk Boldklubs 125 års jubilæum, har klubben udgivet en bog om klubbens historie. Bogen er i alt væsentlighed en beskrivelse af klubbens konstante fald fra tinderne, men indeholder også oplysninger, som burde interessere kommunens skatteborgere.

Bog bekræfter oplysninger om klubbens økonomi

Som Gladsaxen tidligere beskrevet modtager Akademisk Boldklub årligt 200.000 kroner fra AB A/S for aktieselskabets benyttelse af anlægget på Skovdiget. Denne oplysning bliver bekræftet således i sidste del af bogen om klubbens 125 årige historie.

“ABs største lejer er dog AB A/S, der anvender ABs anlæg på Skovdiget som base for omklædning, træning, tøjvask m.v. For brugen af disse faciliteter betaler AB A/S p.t. AB en årlig leje på kr. 200.000, idet samarbejdets omfang evalueres og justeres med jævne mellemrum.”

Klub med enorm gæld og voksende formue

I afsnittet om økonomi oplyser klubbens hovedkasserer Torben J. Knudsen, at klubbens økonomi er sund. Hovedkassereren eksemplificerer den gode økonomi med oplysninger om, at klubben i flere år haft pæne overskud og har været i stand til at oparbejde en fond med en formue på 1 million kroner.

I sin rosende omtale af klubbens økonomi undlader hovedkasserer Torben J. Knudsen dog at oplyse om klubbens enorme gæld til Gladsaxe Kommune, der efterhånden er løbet op i mere end 23 millioner kroner. Hovedkassereren undlader også at komme ind på, at eventuelle overskud i følge klubbens aftale med Gladsaxe Kommune skal anvendes til de vedligeholdelsesarbejder, som Gladsaxe Kommune har finansieret med det enorme lån.

Hvor stort lånet af Gladsaxe Kommune er efter sidste regnskab, har desværre ikke været muligt at få oplyst. Redaktionen har forgæves forsøgt at få udleveret regnskabet fra klubbens generalforsamling i begyndelsen af marts. Det til trods for, at klubbens hovedbestyrelse for et års tid siden i forbindelse med vedtagelse af regler om god ledelse besluttede, at klubbens regnskaber skulle være offentlig tilgængelig.

Klubbens spekulationsgæld på oprindelig 8 millioner kroner forbigår hovedkassereren også selvom lånet koster klubben de 200.000 kroner om året, som AB A/S betaler for at anvende anlægget på Skovdiget, der i øvrigt i bogen fejlagtigt beskrives som ABs anlæg på Skovdiget. Hele anlægget er som bekendt købt og betalt af Gladsaxe Kommunes skatteborgere.


Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, AB amatør, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.