Afspærring af stier ved Bagsværd Sø sket uden dispensation fra fredning

Som man har kunnet observere, har rosporten i samarbejde med Gladsaxe Kommune begrænset adgangen til regattakvarteret og stien ved Bagsværd Sø. Adgangsbegrænsningen sker i perioden 16. til 22. september. Gladsaxe Kommunes begrænsning af adgangen til søen sker for at tilgodese arrangementet VM i maraton for kano og kajak, som afvikles i denne uge.

Tilladelsen til adgangsbegrænsningen er tilsyneladende sket uden nogen form for skriftlig kommunikation mellem Gladsaxe Kommunes forvaltning og arrangørerne af VM.

Uddrag af kort over fredningen af Bagsværd Sø

Uddrag af kort over fredningen af Bagsværd af VM.

En aktindsigt i sagen har i hvert fald ikke resulteret i udlevering af dokumenter. Derimod oplyser en repræsentant for forvaltningen, at man har tolket bestemmelserne i fredningen af Bagsværd Sø således, at der slet ikke er behov for dispensation.

afspaerring

Skiltning ved afspærringen af stien omkring Bagsværd Sø.

 

Formålet med fredningen af Bagsværd Sø, er at sikre offentlighedens adgang til det fredede område, alligevel har Gladsaxe kommune uden at involvere høringsberettigede tilladt, at offentligheden under VM i kano og kajak vises ud af området ved Bagsværd Roklub og Dansk Forening for Rosports arealer i fredningens område.

Gladsaxe Kommunes adfærd ligner et fuldstændigt knæfald for en ubetydelig sportsgren, og varsler måske en fuldstændig lukning af stien langs rosportens arealer ved søen.

Her kan du hente Natur- og Miljøklagenævnets udsendte fredningsafgørelse

Skilt der annoncerer adgang forbudt til Regattakvarteret for uvedkommende

Skilt der annoncerer adgang forbudt til Regattakvarteret for uvedkommende

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.