17 års anstrengelser er slut

I 17 år har fodboldselskabet AB A/S kæmpet for at gå over i evig glemsel. Undervejs har selskabet være udsat for utallige bespænd fra flere sider. I 1998 gik fodboldselskabet A/S på børsen og rejste 98 millioner kroner, penge som fodboldselskabet med omhu formøblede i løbet nogle få år, og nedrykning fra superligaen til første division blev første skridt på den systematiske afvikling og evig glemsel.

Allerede samme år blev selskabet udsat for den groveste form for benspænd, da planerne om at flytte til evig glemsel i Farum blev forpurret af daværende borgmester Ole Andersen (S), der sammen med Bjarne Rasmussen (V) fik gennemtrumfet en modernisering af Gladsaxe Stadion for omkring 40 millioner skattekroner.

I 2012 var projektet om evig glemsel ved at lykkes, da selskabet reelt var insolvent og stod til tvangsnedrykning, men så blev selskabet atter udsat for benspænd. Gladsaxe Byråd besluttede nemlig at redde selskabet med en konstruktion, som det kommunale tilsyn senere fandt ulovlig. DBU, der på det seneste har ført sig frem i forbindelse med korruptionsanklagerne i FIFA, så ikke noget problematisk i Gladsaxe Byråds ulovlige bespænd for fodboldselskabets selvskabte dødsspiral, og selskabet overlevede den truende nedrykning fra første division.

I 2014 var selskabets bevidste styren mod evig glemsel igen ved at lykkes. En bestyrelsesformand og et bestyrelsesmedlem forlod selskabet da det kom frem, at selskabet var involveret i en sag om ulovlig aktionærlån. Selskabets bestræbelser på at overgå til evig glemsel lykkedes dog heller denne gang, og fodboldselskabet blev atter udsat for benspænd, da nye investorer og Gladsaxe Byråd med flere skattekroner meldte sig på banen.

Men endelig lørdag 6. juni 2015 lykkedes det efter 17 års bestræbelser, at sikre nedrykning til anden division og evig glemsel. Med spænding til det sidste kom selskabet først i mål, da AGF sejrede med 5-3 i den sidste og afgørende kamp på NRGI stadion i Aarhus.

På redaktionen ønsker vi fodboldselskabet tillykke med, at det trods alle mulige benspænd endelig er lykkedes amatørerne i fodboldselskabets bestyrelse at sikre selskabets overgang til evig glemsel.

Det har været dyrt, 98 millioner aktionærkroner og et utal millioner fra sponsorer, investorer og ikke mindst Gladsaxe Kommunes skatteborgere.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.