Velgørenhed for hvem?

AB A/S økonomi

Gladsaxe Byråds velgørenhed 2012-13

  • 100.000 kroner i rabat på stadionleje
  • 900.000 kroner i toårigt sponsorat
  • 2 millioner kroner i ulovlig støtte

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget vedtog på sidste møde at give principiel tilladelse til, at det private fodboldaktieselskab AB A/S kan afholde en Nik & Jay koncert på Gladsaxe Stadion. Duoen Nik & Jay er blandt kendt for at støtte velgørende formål og optræder igen i år på Muskelsvindfondens grønne koncerter.

Det fremgik ikke af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets dagsorden, hvad et eventuelt overskud fra koncerten på Gladsaxe Stadion skulle gå til.

Gladsaxen har spurgt såvel borgmester Karin Søjberg Holst (S) som kommerciel direktør i AB A/S Peter Rasmussen, om et eventuelt overskud er planlagt at støtte et velgørende formål.

Hverken borgmester Karin Søjberg Holst (S) eller kommerciel direktør Peter Rasmussen eller repræsentanter for fodboldaktieselskabets bestyrelse har besvaret vores henvendelse. Vi må derfor antage, at det egentlige formål med koncerten er at kompensere for fodboldaktieselskabets manglende evne til at skabe økonomi i selskabet ved at afholde de fodboldkampe, som borgmester Karin Søjberg Holst (S) mener er så vigtige for de omkring 800 tilskuere, der overværer hjemmekampene på Gladsaxe Stadion.

I den forgange uge har det private fodboldaktieselskab AB A/S haft sine spillere på ophold i Tyrkiet. På Akademisk Boldklubs Facebookprofil kan man nyde denne udsigt fra spillernes hotelværelser.

På redaktionen er vi meget imponeret af vandrutschebanerne, der næsten er symbolske for fodboldaktieselskabets økonomiske deroute.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.