Vandplanter hærger internationale roanlæg

Gennem de seneste år har rosporten flere gange henvendt sig til Gladsaxe Kommune for at få tilladelse til at fjerne den tiltagende tilgroning af Bagsværd Sø.

I forbindelse med redaktionens kontakt med Don Rowlands Centre ved Lake Karapiro i New Zealand fik vi oplyst, at de eneste problemer med vandet var et tiltagende problem med vandplanter.

Oplysningen fik redaktionen til at lave lidt research på området, og vi faldt over flere rapporter om problemer med vandplanter i selv forholdsvis nyanlagte roanlæg.

Løb tæt på forsinkelse under OL i Beijing.

Under OL i Beijing var flere løb nær ved at blive forsinkede, fordi arrangørerne ikke havde nået at fjerne vandplanter fra roanlægget i tide. Det gav anledning til protester fra nogle af roerne.

Til Around the Rings Beijing udtalte FISAs repræsentant Denis Oswald, der har meddelt sit kandidatur til posten som præsident for den internationale olympiske komite IOC, at man ikke havde problemer med vandplanter i Athen i 2004, men at man i Beijing havde været nødt til at udkommandere 200 soldater plus folk fra FISA og BOCOG til at fjerne vandplanter inden løbene kunne begynde. Dykkere måtte undersøge bådene inden start for at sikre, at der ikke hang vandplanter på bådene.

Anlægget fra OL i Sydney i 2000 er også ramt.

Det olympiske roanlæg fra OL i Sydney i 2000 er ligeledes ramt af store problemer med vild vækst af vandplanter. Her står man i det dilemma, at vandplanterne har en rensende funktion, og derfor ikke kan undværes. Den australske roere Clint Robinson havde 2012 ikke mange positive bemærkninger om anlægget, da han udtalte sig til The Australian.

Roanlægget fra OL 2012 på Eton Dorney Lake plaget af vandplanter.

Det nyrenoverede roanlæg fra OL i 2012 Eton Dorney Lake blev også ramt af opblomstrende plantevækst. Her fik klimaforandringerne en del skylden for problemet.

Det har ikke været muligt for redaktionen at finde oplysninger om robåde renses eller desinficeres for at mindske spredningen af vandplanter, inden de sættes i vandet ved OL og andre internationale stævner. Såfremt nogle af vore læsere har yderligere oplysninger, hører redaktionen gerne nærmere.

Dette indlæg blev udgivet i Rostadion. Bogmærk permalinket.