Udvidelsen af rostadion skudt til hjørne?

På Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets sidste møde 4. september blev det  under meddelelser overraskende besluttet, at borgmester Karin Søjberg Holst skal søge fuld opbakning til udbygningen af rostadion på Bagsværd Sø hos en række interessenter.

Udsættelse på ubestemt tid.

Med udvalgets beslutning om at spille bolden til hjørne hos borgmesteren, er beslutningen om udvidelsen af rostadion på Bagsværd Sø, såvidt Gladsaxen kan vurdere, udsat på ubestemt tid. Udvalget besluttede at opfordre borgmesteren til at alliere sig med Københavns Kommune, Lyngby-Tårbæk Kommune, Øresundskomiteen, DIF og Team Danmark med henblik på at skabe enighed om et rostadion af international standard i Københavnsområdet / region Øresund.

Kulturminister Uffe Elbæk undsiger COWIs rapport om rostadion på Bagsværd Sø.

I et brev fra Kulturminister Uffe Elbæk til Gladsaxen gør ministeren opmærksom på, at den undersøgelse af mulighederne for udvidelse af rostadion på Bagsværd Sø, som rådgivningsfirmaet COWI stod for, blot var ét eksempel på, hvordan det i givet fald kunne lade sig gøre.

Kulturminister Uffe Elbæk skriver videre i sit brev til Gladsaxen, at der formodentlig skal en idekonkurrence til, som såfremt der kan skabes grundlag for udvidelsen af rostadion. Først når man kender udfaldet af idekonkurrencen, vil det være muligt at afgøre, om projektet kan lade sig gøre i forhold til fredningen og andre nutidige krav.

Begmand til rosporten.

Med Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets beslutning synes det ikke længere , som om Bagsværd Sø er eneste mulighed for en placering af et rostadion, der lever op til FISAs internationale krav. Det må formentlig opfattes af rosporten som en begmand. I sær på baggrund af et notat af en samtale i juni 2011 mellem formanden for Dansk Forening for Rosport (DFfR) Henning Bay og Herning Kommunes borgmester Lars Krarup (V), som Gladsaxen via en aktindsigt er kommet i besiddelse af.

Herning Kommune, der som bekendt havde planer om etablering af helt et nyt rostadion, som på alle måder ville opfylde FISAs krav til et internationalt rostadion, ville gerne vide om DFfR var interesseret i anlægget. DFfR var absolut ikke interesseret, og som formanden Henning Bay udtrykte det, så  vil [det] være hamrende skørt af foreningen at skifte kurs på daværende tidspunkt. Henning Bay begrunder yderligere med, at sagen om fredningen af Bagsværd Sø går i den rigtige retning i forhold til DFfRs interesser.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.