Socialdemokratisk byrådskandidats problemer med sandheden.

I et længere indlæg i Bagsværd Søborg Bladet 31. juli fremfører byrådsmedlem og viceborgmester Trine Græse (S) nogle synspunkter, som alt efter behag kan udlægges som udtryk for uvidenhed eller som usande udsagn.

Byrådsmedlem 1. viceborgmester Trine Græse (A).

Med Trine Græses mange års erfaring som medlem af Gladsaxe Byråd, må man desværre nok udelukke den første mulighed.

Trine Græse skriver i sit indlæg, at Byrådets beslutning om at købe en elevator og et trappetårn af AB A/S, blev truffet uden offentlighedens forudgående kendskab, fordi der var tale om indgåelse af en aftale med et aktieselskab.

Trine Græse ved naturligvis godt, at en sådan regel ikke eksisterer, og da slet ikke når vedkommende aktieselskab ikke er børsnoteret. Som bekendt blev AB A/S afnoteret fra børsen, da selskabet i 2005 havde formøblet sin aktiekapital på 98 mio. kroner. Trine Græse ser ligeledes stort på Konkurrencestyrelsens anbefalinger fra 2003 om maksimal offentlighed omkring kommunens aftaler med professionelle fodboldaktieselskaber.

Trine Græse giver i sit indlæg udtryk for, at en pressemeddelelse fra kommunens presseafdeling, kan gøre det ud for den lovpligtige offentliggørelse af Byrådets dagsorden og beslutningsreferat, som Tilsynsrådet allerede i 1996 pålagde kommunen at overholde.

Denne bestemmelse er i sin tid indført for at fremme den demokratiske debat om kommunens forhold, men den ser socialdemokraten Trine Græse altså stort på.

Trine Græse skriver også, at der ikke er lækket oplysninger i sagen. Den oplysning er vist mere til Trine Græses egen beroligelse, da Trine Græse jo kandiderer til at blive vores næste borgmester. Måske derfor har Trine Græse det svært med at vide, at intet kan holdes hemmeligt i kommunen. Gladsaxen kan forsikre vore læsere om, at de centrale oplysninger, som Trine Græse og hendes forvaltning forsøgte at skjule, er blevet lækket til os.

Trine Græse anfører endvidere, at det er ligegyldigt, hvordan AB A/S fører forretninger. Noget af en tilståelse, når Trine Græse og  22 andre medlemmer af Byrådet har valgt at lade sig brændemærke af AB A/S. Er det AB A/S måden at drive forretning på, som kommunens borgere skal forvente praktiseret, når Trine Græse indtager borgmesterembedet?

 

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.