Socialdemokrat indrømmer ulovlig redning af AB A/S i 2012

Socialdemokraten Katrine Skov indrømmer i en artikel i BT, at formålet med køb af løsøre i Gladsaxe Stadion udelukkende havde til formål at redde fodboldaktieselskabet fra en truende konkurs. AB A/S blev reddet ved en feberredning af flertallet i Gladsaxe Byråd, kun Dansk Folkeparti stemte imod støtten.

Som det fremgår af artiklen om det tredje forsøg på bortforklaring af sagen, foregik det meste i slutningen af maj og begyndelsen af juni med et par panikagtige e-mails fra bestyrelsesformanden Ronny Saul.

Læs også Tipsbladets nyhed.

Gladsaxen kan i dag afsløre, at den sidste hektiske aktivitet blot var kulminationen på panikken i AB A/S.

Allerede i marts måned 2012 bekræfter Gladsaxe Kommunes Nina Elizabeth Nielsen et møde med AB A/S om et kommissorium til afsøgning af samarbejdsmuligheder mellem Gladsaxe Kommune og AB A/S.

Da der åbenbart ikke sker noget i sagen spreder panikken sig i  AB A/S og Nina Elizabeth Nielsen modtager nedenstående e-mail fra Ronny Saul 22. maj 2012.

Ronny Sauls lyder næsten som en forsmået elsker i brevet til Nina Elizabeth Nielsen

Ronny Saul lyder næsten som en forsmået elsker i brevet til Nina Elizabeth Nielsen

Ronny Sauls noget paniske besked afslører, at samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og AB A/S har til formål at tilføre det skrantende selskab skattemidler. Det forhold bekræftes yderligere i Nina Elizabeth Nielsens svar, hvor hun uden omsvøb beder om forslag til, hvordan Gladsaxe Kommune i øvrigt kan legitimere økonomi til  AB A/S.

Nine Elizabeth Nielsens svar til den trængte Ronny Saul

Nina Elizabeth Nielsens svar til den trængte Ronny Saul

Ronny Saul svarer dagen efter med nogle forslag til samarbejde, som kunne hjælpe til at overføre skattekroner til AB A/S. Gladsaxe Kommunes arbejdsmarkedschef Ebbe Holm er med linjen, men har ikke ladet høre fra sig, hvorfor Ronny Saul afslutter sin e-mail således.

Sidste nødråb fra den synkende skude AB A/S.

Sidste nødråb fra den synkende skude AB A/S.

På sit møde 4. februar 2014 vedtog Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, at fremsende en fornyet udtalelse til Statsforvaltningen. Her besluttede man også at offentliggøre navnene på de uafhængige vurderingsmænd, der stod for vurderingen af det løsøre, som Gladsaxe Kommune overtog for 2 millioner kroner.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.