Sidste år konstateredes blå-grønalger i Bagsværd Sø

Da Københavns Amt blev nedlagt overtog Gladsaxe Kommune forpligtelsen med at overvåge vandkvaliteten i Bagsværd Sø. Gladsaxe Kommune har for nylig modtaget rapporten for 2012.  Gladsaxen har i en tidligere artikel beskrevet, at Lyngby-Taabæk Kommune vurderede, at der eksisterer en fare for opblomstring af de farlige blå-grønlager i søen, fordi næringsindholdet i Bagsværd Sø på grund af mange års udledning af urenset kloakvand stadig er høj.

Det fremgår af det materiale om vandkvaliteten i Bagsværd Sø, som Gladsaxe Kommunes eksterne konsulent på området har udarbejdet, at der sidste år skete en opblomstring af blå-grønalger. Gladsaxe Kommunes miljøforvaltning har over for Gladsaxen bekræftet, at det var tilfældet.

Vi ville gerne have bragt borgmester Karin Søjberg Holst kommentar til sagen. Ikke mindst fordi forekomsten af blå-grønalger i Bagsværd Sø kan være en fare for de børn, der deltager i de kommende sommerferieaktiviteter på Bagsværd Sø, men borgmesteren har desværre ikke prioriteret vores henvendelse i en sådan grad, at vi ved redaktionens afslutning har modtaget svar.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.