Mærskfonden med i samarbejdet om Bagsværd Sø

Gladsaxen har tidligere beskrevet, at Københavns Kommune og Gladsaxe Kommune har besluttet at sætte sig for bordenden og definere projektet nationale træningsfaciliteter i international klasse på Bagsværd Sø. Udgiften anslås at løbe op i 50-100 mio. kr.

Kommunerne valgte at sætte sig i førersædet for projektet, da sportens hidtidige forsøg mundede ud i alt for ambitiøse forslag. Gladsaxen kan i dag afsløre, at kommunerne har valgt at samarbejde med en af de største fonde i Danmark. Fonden er ikke just kendt for at modtage råd udefra, så man kan frygte,  at kommunerne i stedet for førersædet snart bliver henvist til en plads på bagsædet. Både Københavns Kommune og Gladsaxe Kommune slettede omhyggeligt navnet på fonden i de dokumenter, som Gladsaxen har fået udleveret ved aktindsigt. Kommunerne har tilsyneladende taget ved lære af sidste år lækage omkring Gladsaxens aktindsigt i sagen om Gladsaxe Kommunes økonomiske redning af AB A/S.

Kommuner og idrætsorganisationer afholdt i januar 2013 et indledende møde omkring de fremtidige forhold på Bagsværd Sø. Gladsaxen kan nu afsløre, at Mærskfonden (A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal − A.P. Møller Fonden) også var repræsenteret mødet, hvorfor redaktionen har stillet fondens direktør Henrik Tvarnø er række spørgsmål.
Vi vender tilbage til sagen, når vi har modtaget svar fra fonden.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Rostadion. Bogmærk permalinket.