Enhedslistens begrundelse for at stemme for redningen af AB A/S

Enhedslisten stemte efter en del overvejelse for beslutningen om støtten til AB A/S.Dels fordi Gladsaxe kommune vil miste penge, bl.a. lejeindtægter fra stadion, hvis AB går konkurs. Og dels fordi vi synes det ville være et tab for borgerne i kommunen, hvis der ikke længere var en lokal fodboldklub, der spiller i de øverste rækker.

Men det er bestemt ikke en støtte, som er givet uden forbehold.

AB A/S er et privat aktieselskab, som i de gode tider har tjent penge hjem til sine aktionærer, og derfor skal kommunen ikke udnyttes til at stå klar i kulissen, når tingene ikke længere går så godt. Derfor har det været en klar forudsætning for vores støtte til beslutningen at hjælpen ydes på fuldt forretningsmæssige vilkår, altså at Gladsaxe kommune får en reel værdi for pengene i form af inventar som har en reel værdi, og en sponsoraftale som giver en reel gevinst eller konkrete modydelser til kommunen.

Det vil bl.a. sige at det aktuelle inventar købes til markedspris (efter uvildig vurdering), og under forudsætning af at det er fri for pant til anden side. Det sidste fremgår ordret af indstillingen. Oplysningen fra Gladsaxen om at inventaret allerede er pantsat i forbindelse med et lån på 11 mio. er derfor i strid med grundlaget for beslutningen, og vi vil derfor følge op på dette overfor kommunen.

Venlig hilsen

Trine Henriksen, Enhedslisten

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune, Uden for kategori. Bogmærk permalinket.