En million til nyt fartøj på Bagsværd Sø

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget traf på sit sidste møde beslutning om at bevilge næsten en million kroner til et nyt fartøj til brug på Bagsværd Sø. Rosporten, der de sidste år har fået forskellige dispensationer til grødeskæring i Bagsværd Sø, har opnået permanent tilladelse til fjernelse af grøde i hele robanens udstrækning på ca. 150.000 kvadratmeter af søens areal.

Truxor i aktion

I konsekvens af den permanente tilladelse har Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget besluttet, at der for kommunale midler skal indkøbes en maskine til grødeskæringen. Valget er faldet på den svenske model Truxor fra firmaet Dorotea Mekaniska. Dorotea Mekaniska har et stort udvalg af udstyr til deres Truxor amphiefartøjer, som kan ses på firmaets hjemmeside

Dorotea Mekaniska anbefaler, at man ikke efterlader det afklippede materiale i søen, da det afklippede materiale kan virke som gødning og medvirke til dårligere vandkvalitet.

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets beslutning skal konfirmeres af Økonomiudvalget den 27. august og af Byrådet de 4. september.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune, Natur, Rostadion. Bogmærk permalinket.