Dette er ikke fast ejendom.

Sådan skriver Gladsaxe Kommunes Mikael Wolf til Gladsaxen om Byrådets køb af et trappetårn og en elevator, da han fremsender kopi af Byrådets beslutning om at give tidligere kommunaldirektør Marius Ibsen ret til sammen med borgmesteren at underskrive købs- og salgsdokumenter for fast ejendom og dokumenter vedrørende kommunale garantier.

Årsagen til Michael Wolfs bemærkning, er uden tvivl, at han har opdaget, at købsaftalen med AB A/S, hverken er underskrevet af borgmesteren eller kommunaldirektøren, som begge havde yderst travlt med at komme på ferie efter Byrådets møde sidst i juni.

Som en anden snu ræv forsøger Michael Wolf sig altså som spindoktor, men han begår den fejl at gøre det uden at vide, hvad det er, han han skal spinne om.

Gladsaxen  henvendte sig til Gladsaxe Kommune om udskriften, fordi vi var blevet gjort opmærksom på at den milliongaranti, som kommunen ydede AB på Skovdiget i 1998 ikke var underskrevet af kommunaldirektøren, sådan som Byrådet havde besluttet. I stedet var aftalen, som Gladsaxen har i kopi, underskrevet af daværende skoledirektør Bendt Thuesen og borgmester Ole Andersen (S).

Af Byrådet beslutning, som stammer fra 1992, fremgår det, at “dokumenter vedrørende køb, salg og andre dispositioner over kommunens faste ejendomme, optagelse af lån og afgivelse af långaranti, underskrives af byrådets formand og en person, der er bemyndiget dertil af byrådet”.

Uenighed om begreberne.

Der er tilsyneladende ikke enighed om, hvad det er Byrådet har købt. I hvert fald har forvaltningens Gry Meisner i anden sammenhæng i en mail meddelt Gladsaxen, at der var tale om fast ejendom, da Byrådet købte trappetårnet og elevatoren. Hvorvidt Gry Meisner i den forbindelse har hæftet sig ved ordlyden “og andre dispositioner over kommunens faste ejendomme” i Byrådets beslutning fra 1992, eller det er hendes henvisning til salgsaftalens ordlyd, der ligger til grund for vurderingen,  står hen i det uvisse. Gry Meisner er holdt op med at besvare Gladsaxens henvendelser om uddybende svar.

Den lækkede information fra forvaltningens interne dokumenter synes at underbygge Gry Meisners udlægning, men da Gladsaxen ikke kan få at vide om de lækkede oplysninger er juristernes vurdering, kan man nok ikke komme det nærmere.

Dette er ikke fast ejendom.

Dette er ikke fast ejendom.

Billeder af trappetårnet og elevatoren. Gladsaxen har valgt at kalde billederne for “Dette er ikke fast ejendom”, frit efter Magritte’s “Ce n’est pas une pipe” eller “Dette er ikke en pibe”.Dette er ikke fast ejendom.

Dette er ikke fast ejendom.
Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, AB amatør, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.