Det skrantende AB A/S skaber splittelse i Socialdemokratiet

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget havde ikke mindre end to sager om AB A/S på sidste mødes dagsorden, og det ene punkt viste, at der ikke er enighed om benyttelsen af Gladsaxe Stadion blandt de socialdemokratiske medlemmer af udvalget. 

Ny kreativitet til sikring af økonomien i AB A/S.

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget skulle på mødet tage stilling til en ansøgning fra AB A/S om at benytte Gladsaxe Stadion til afvikling af koncerter. Aktuelt havde AB A/S foreslået en koncert i august med Nik og Jay, som man forestillede sig kunne tiltrække omkring 8000-10.000 tilskuere.

Ikke alle var lige begejstrede for denne måde at sikre bedre økonomi i AB A/S, men nu da Statsforvaltningen har udtalt, at Byrådsflertallets redning af AB A/S i sommeren 2012 var ulovlig, skal der åbenbart arbejdes mere subtilt med løsningen af selskabets økonomiske problemer.

Magtkamp blandt socialdemokraterne?

Dansk Folkepartis Kristian Niebuhr foreslog sagen udsat og blev ved en afstemning bakket op af Socialdemokratiets Tom Vang Knudsen og Enhedslistens Susanne Yazdanyar. De blev dog nedstemt af et flertal bestående af  Socialdemokratiets Katrine Skov, Socialistisk Folkepartis Serdal Benli, De konservatives Lars Abel og Venstres Pia Skou.

Den socialdemokratiske uenighed skal ses på baggrund af, at Tom Vang Knudsen (S) tilsyneladende valgte at repræsentere sine vælgere i Gladsaxe-Hero, hvor han er næstformand, og dermed brød med den ellers strenge socialdemokratiske partidisciplin.

Tom Vang Knudsen (S) holdning til planerne om koncerter på Gladsaxe Stadion følger tilsyneladende af, at han på brugerbestyrelsesmødet for Gladsaxe Stadion i december 2013 rettede kritik af fordelingen af banerne på Gladsaxe Stadion, hvor de mindre amatørklubber har svært ved at komme til, fordi kommunen først skal tilgodese  AB A/S med spilletid og andre arrangementer, og fordi banerne ikke kan tåle mere end 37 arrangementer om året.

Udvalgets formand Katrine Skov (S) endte med at foreslå ,  “at der under forudsætning af brugerbestyrelsens godkendelse principielt som forsøg gives tilladelse til afholdelse af koncert på Gladsaxe Stadion”

Hermed er bolden givet videre til brugerbestyrelsen og Tom Vang Knudsen (S), som fremstår som vinder i sagen.

Dansk Folkepartis Kristian Niebuhr endte dog med at kræve sagen i Byrådet, så det sidste er sikkert ikke sagt i den sag.

Referat fra udvalgets møde.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.