Da AB truede med at flytte sine aktiviteter til Farum

Gladsaxen har i tidligere artikler fortalt, hvordan AB i 1998 truede sig til et moderniseret stadion ved at lufte ideen om at flytte superligaholdets kampe til Farum.

Takket være idrætskonsulent Pia Baggers referat fra mødet mellem nogle af Gladsaxe Byråds politikere og AB, kan Gladsaxen i dag dokumentere vores oplysning.

Mødet mellem Byrådets politikere og AB fandt sted 26. marts 1998 på Gladsaxe Rådhus og indledtes af daværende borgmester Ole Andersen, der var sekunderet af andre socialdemokratiske medlemmer af Byrådet. Ikke mindst vor nuværende borgmester Karin Søjberg Holst.

Borgmester Ole Andersen er refereret for følgende:

Borgmester Ole Andersen bød velkommen og fortalte, at den mundtlige meddelelse om Superliga-holdets flytning tir Farum, var kommet som en stor overraskelse. Ole Andersen fremhævede, at han ikke kunne forestille sig, at det sidste ord var sagt i denne sag. Ole Andersen mente ikke, at 30-35 års godt samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub anstændigvis kunne fejes af bordet blot ved en mundtlig orientering om flytning af holdets kampe. Gladsaxe Kommune har stået bag AB i gode som i mindre gode tider, og Ole Andersen fremførte stor undren på vegne af byrådet. Hvis beslutningen føres til ende, kan det ikke undgå at påvirke samarbejdet, og Ole Andersen sagde, at Byrådet i givet fald måtte se på det økonomiske grundlag, hvis forudsætningerne blev ændret så fundamentalt.

Ole Andersen opfordrede til at give Gladsaxe Kommune en fair chance, og oplyste at det politisk var godkendt, at der skal indledes forhandlinger med AB omkring indretning af en sponsorlounge samt opførelse af en tribune. Tegning med angivelse af mulige byggefelter blev forelagt.

Borgmesterens imødekommenhed blev kvitteret af næstformanden i AB Bent Kreutzfeldt, der efter et par bukke og skrabe manøvre straks slog over i den sædvanlige AB-krævermentalitet, hvor han ikke undlod at kritisere Gladsaxe Kommune for at være for langsom til at imødekomme ABs ønsker (læs krav).

På vegne af AB’s Hovedbestyrelsen takkede Bent Kreutzfeldt for invitationen, og bemærkede at Hovedbestyrelsen var klar over, at det var et drastisk skridt Gladsaxe Kommune havde taget ved at indkalde den samlede hovedbestyrelse.

Bent Kreutzfeldt fremhævede, at Gladsaxe er platformen for AB. Mange børn og unge benytter anlægget i Bagsværd, og AB har været glade for samarbejdet gennem tiden. Imidlertid mente Bent Kretuzfeldt ikke, at Gladsaxe Kommune har været i stand til at imødekomme AB’s ønsker i tilstrækkelig hastighed.

Herefter fornemmer man et vis ophidset diskussion mellem socialdemokraten Peter Nielsen og repræsentanterne fra AB. Hvem der kom ud som vinder, er svært at afgøre, men i dag ved alle, at det i sidste ende viste sig at være Gladsaxes skatteborgere, der kom ud som taberne.

Læs resten af mødereferatet i vedhæftede dokument.

Byrådets knæfald for AB i marts 1998.

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, AB amatør, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.