Borgmesteren fravælger forpligtende samarbejde med FN

I tidligere artikler har Gladsaxen beskrevet, hvordan flere danske firmaer har underskrevet FNs erklæring om Global Compact. Erklæringen forpligter de underskrivende parter til blandt andet at virke for udbredelsen af menneskerettigheder og miljømæssig ansvarlighed.

FNs erklæring om Global Compact er imidlertid ikke begrænset til kun at omfatte private foretagender, også byer og kommuner kan tilslutte sig det forpligtende samarbejde kaldet Global Compact Cities. Ingen danske kommuner har endnu underskrevet FNs erklæring, hvorfor Gladsaxen har spurgt borgmester Karin Søjberg Holst, om Gladsaxe Kommune som foregangskommune har planer om at blive den første danske kommune til at underskive erklæringen om Global Compact Cities.

Borgmester Karin Søjberg Holst skriver i sit svar, at Gladsaxe Kommune ingen planer har om at tilslutte sig FNs erklæring, borgmesteren finder dog erklæringens mål om udbredelse af menneskerettigheder og miljømæssig ansvarlighed “sympatisk”. Men trods sympati for projektet ønsker borgmesteren ikke at deltage, da der skal laves udførlige rapporter om kommunens indsats på området.

Borgmester Karin Søjberg Holst udtaler videre i svaret til Gladsaxen, at Gladsaxe Kommune i stedet for det forpligtende samarbejde med FN, har valgt at prioritere arbejdet som Klimakommune og den nu nedlagte Kurveknækker-aftale om nedbringelse af energiforbrug i kommunen.

Dette indlæg blev udgivet i Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.