AB på Skovdiget begunstiges yderligere

Amatørerne på Skovdiget er igen ude med tiggerstaven. Med en gæld til Gladsaxe Kommune på over 22 millioner kroner tigger man nu om yderligere 10.000 kroner til finansiering af et jubilæumsskrift i anledning af amatørernes kommende jubilæum. Amatørernes jubilæumsskrift skal i følge ansøgningen til Gladsaxe Kommune være på 200 sider, og budgettet på omkring 175.000 kroner søges dækket af tilskud fra fonde og lignende herunder altså også Gladsaxe Kommune.

Jubilæumsskriftet skal skrives med bidrag fra blandt Enhedslistens byhistoriker Allan Mylius Thomasen og sportsjournalist Karl Aage Dalgaard. Gladsaxen har spurgt dem begge om jubilæumsskriftet kommer til at indeholde oplysning om, hvordan amatørerne på Skovdiget har malket kommunekassen og oparbejdet en gæld på over 22 millioner til Gladsaxe Kommune. Til det svarer sportsjournalist Karl Aage Dalgaard, at man en bekendt med forholdene, men han har ikke svaret på, om han vil inkluderer oplysningerne i festskriftet.

På Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets møde den 7. januar 2014 besluttede udvalget at bevilge støtten på 10.000 kroner. Hermed skulle der være sikret 71.000 kroner af de budgetterede 175.000 kroner.

Beslutning i strid med tidligere vedtagelse.

Nærlæser man forvaltningens indstilling til udvalget opdager man, at medlemmerne af udvalget har bevilget de 10.000 kroner i strid med en tidligere beslutning fra 2002, hvor man konkret besluttede, at man fremover ikke ville yde kommunal støtte til klubbers jubilæumsskrifter.

Fra udvalgets dagsorden i 2002:

Stop for tilskud til jubilæumsskrifter (0 kr. (i 2001))
Ingen af interesseorganisationerne har prioriteret tilskuddet til 
jubilæumsskrifter højt. En gennemgang af foreningernes stiftelses-
datoer viser, at der i løbet af de næste 5 år vil være 8 foreninger,
som har jubilæum. Det foreslås, at muligheden for tilskud til 
jubilæumsskrifter afskaffes.

....

at muligheden for at yde tilskud til jubilæumsskrifter afskaffes
pr. 01.01.2003,

...

Herefter stemte alle for hele forslaget.

Men som sædvanlig stiller sagen sig jo helt anderledes, når det drejer sig om snylterne på Skovdiget.

Dette indlæg blev udgivet i AB amatør, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.