AB afskrev tilgodehavende hos udlandsdansker

I forbindelse med Gladsaxe Byråds redning af AB A/S fra konkurs i 2012 kom det fem, at AB A/S have et udestående med udlandsdanskeren Torben Holst Mærsk på 2,2 millioner kroner. I bemærkningerne til regnskabet for 2011 (offentliggjort i juni 2012) gjorde man opmærksom på, at det ville være muligt at inddrive gælden.Ved revisionen af selskabet noterede revisionsselskabet Deloitte således:

Selskabet har forstsat et tilgodehavende hos Torben Mærsk på 2,2 mio. kr. Tilgodehavendet er betydeligt overforfaldent, og selskabet har nu taget skridt til retslig inddrivelse af fordringen. Det er ledelsens opfattelse, at Torben Mærsk efter frasalg af visse erhversaktiviteter vil være i stand til at tilbagebetale det resterende tilgodehavende.


Alligevel oplyste repræsentant for AB A/S John Andersen ved et møde med Gladsaxe Kommune i 2012, at man ikke forventede at kunne inddrive gælden fra udlandsdanskeren.

I følge udtalelser til Gladsaxebladet fra bestyrelsesformand Sonny Raul i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for 2012, havde AB A/S et underskud på 4,4 millioner kroner.

Underskuddet var angiveligt opstået, fordi man havde erkendt, at blandt andet udeståendet på de 2,2 millioner med udlandsdanskeren var umulig at inddrive.

Ved aflæggelsen af regnskabet for 2012, havde selskabet dog ikke helt afskrevet forholdet med udlandsdanskeren Torben Mærsk i det det fremgår, at Torben Mærsk stadig kontrollere mere end 5% af stemmerne.

12. Ejerforhold
Selskabet har registreret følgende aktionærer med mere end 5% af 
aktiekapitalens stemmerettigheder eller pålydende værdi:

Buster Holding A/S, Ballerup
AA 32 ApS, Frederiksberg
OS-Holding A/S, Søborg
Torben Mærsk, Schweiz
Akademisk Boldklub, Bagsværd

Artikler om AB A/S

Dette indlæg blev udgivet i AB A/S, Gladsaxe Kommune. Bogmærk permalinket.